РФ набирає на війну проти України найманців з Азії та обіцяє російське громадянство – розвідка

РФ змінює тактику поповнення особового складу окупаційного контингенту на території України. Щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, військових набирають через приватні військові компанії, Росгвардію та “ЛДНР”. Про це повідомляє ГУР МО України.

Російські окупанти готують фейкове «розслідування» про події в Маріупольському драмтеатрі – ГУР

Так, у РФ активно розгортається кампанія під гаслом “від кожного суб’єкта федерації по батальйону”. В її рамках Кремль зобов’язав кожен з 85 російських регіонів, включно з Кримом і Севастополем, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону “добровольців” для участі у війні проти України.

“Утім, не всі регіони готові створювати такі батальйони за рахунок місцевого населення. Зокрема, влада Москви формує так званий “мерівський полк”, в який здебільшого набираються люди з інших регіонів та навіть громадян країн Центральної Азії (Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан). Для їхнього заохочення пропонується висока зарплатня та можливість отримати громадянство РФ”, – йдеться у повідомленні.

«В Ізюмі ганяли пацанів так, що вони всі скінчилися»: російський окупант жаліється на втрати й неможливість іти в наступ

Крім того, аби уникнути оголошення загальної мобілізації, фіксуються випадки, коли окупанти примушують місцеве населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей підписувати “контракти”.

Також розпочато роботу з колишніми випускниками Челябінського танкового училища в запасі у віці до 50 років. Їх закликають йти добровольцями до танкового батальйону, який орієнтовно формується в Пермі. Там організовується збірний пункт та прибувають танки Т-72, які терміново знімають з довготривалого зберігання.

Коментарі