Російські сили на Донбасі стикаються з нестачею ресурсів та втратами, — NYT

Росія проводить новий наступ на Донбасі, використовуючи десятки тисяч ненавчених мобілізованих, і за місяць ледь зрушила з місця.

Про це 27 лютого повідомив The New York Times.

На думку експертів, у Росії закінчуються боєприпаси та крилаті ракети, а запаси важко поповнити через санкції. Багато елітних та досвідчених підрозділів окупаційної армії були знищені, і їх відновлення може зайняти роки.

Руїни Опитного: південна околиця Бахмута, яку знищили російські окупанти (Відео)

Американський інститут вивчення війни зазначив, що у Росії не вистачає резервів для збільшення масштабу наступу взимку. Через брак танків та іншої техніки наступальна операція окупантів, ймовірно, не досягне своїх цілей.

Росія вирішила провести кілька атак по всьому фронту на Донбасі, але перша атака на Вугледар закінчилася для них невдачею та втратою десятків танків та БТР.

Українські прикордонники знищили штурмову групу окупантів у Бахмуті

Захисник України з позивним Дизель розповів, що кожен день, іноді по кілька разів на день, окупанти невеликими групами намагаються зайняти українські позиції. Він також розповів, що нещодавно відкрив вогонь по двох окупантах, які бродили по полю та “виглядали так, ніби збирали гриби”, мабуть, не підозрюючи, що знаходяться в межах досяжності українських позицій. Обидва встигли втекти.

“Вони вишукують слабкі місця невеликими групами. Вони беруть кількістю, а ми бойовим духом”, — додав боєць.

Коментарі