Російські війська використовують лопати замість техніки для наступу під Бахмутом, – британська розвідка

Російські війська на Донбасі переходять на ближні бої, використовуючи саперні лопати замість техніки. Відзначається, що це пов’язано з тим, що російському командуванню не вистачає боєприпасів, і використання піхоти дозволяє економити їх запаси.

Про це станом на 5 березня пише розвідка Міноборони Великобританії.

Експерти відзначають, що в кінці лютого 2023 р.російські мобілізовані розповіли про наказ штурмувати український бетонний опорний пункт, і при цьому з озброєння у них була тільки “вогнепальна зброя та лопати”.

У Харківській області на блокпосту зупинили автомобіль зі зброєю

“Смертоносність стандартної малої піхотної лопати (МПЛ-50) особливо міфологізована в Росії. З того часу як вона була розроблена в 1869 році, вона мало змінилася, а її подальше використання в якості зброї підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характерними для більшої частини війни”, — відзначають в повідомленні.

Своєю чергою, один з російських мобілізованих заявив, що не був готовий до такого виду атаки “ні фізично, ні психологічно”.

Британська розвідка зазначає, що збільшення ближнього бою в районі Бахмута свідчить про продовження наступальних дій російських військ за участю піхоти та меншою підтримкою артилерійського вогню, оскільки Росії не вистачає боєприпасів.

Теги:

Коментарі