Росія може отримати озброєння з Китаю – NBC News

Дані, які отримали західні розвідувальні служби, свідчать, що Китай вивчає можливість надання Росії стрілецького озброєння, артилерії та боєприпасів.

Про це повідомляє американський канал NBC з посиланням на власні джерела.

Зокрема, колишній чиновник США та ще один чинний чиновник підтвердили виданню, що розвідка дійсно отримала дані про можливі поставки зброї Китаю.

Бійці ЗСУ показали знищення російської антидронової рушниці ЛПД-802

Старший науковий співробітник дослідницького інституту зовнішньої політики, мозкового центру у Філадельфії Роберт “Роб” Лі зазначив у коментарі виданню, що це буде значна подія для перебігу війни в Україні, яка може вплинути на її підсумок.

Експерт з питань політики РФ та старший консультант лондонського аналітичного центру Chatham House Кейр Джайлс розповів виданню, що прогнози на вичерпання російськими військами боєприпасів поки що не виправдовуються. Однак якщо РФ змушена звертатися до альтернативних постачальників озброєння на кшталт Ірану, КНДР і Китаю, це означає, що запаси боєприпасів і озброєння, які залишилися у РФ з часів розпаду СРСР та накопичувалися в період Холодної війни, витрачаються неприйнятними, з точки зору РФ, темпами.

Бійці з тероборони Харкова розповіли, що не так з військовою технікою росіян (Фото)

Джайлс додав, що якщо Китай передасть Росії боєприпаси для стрілецької зброї, то цього можуть не помітити — принаймні, спочатку. Але спроба Китаю надати Росії артилерію та снаряди буде дуже помітною і викличе моментальну реакцію Європи.

Коментарі