Росія заявила про обстріл британського корабля в Чорному морі: що відомо

Російська Федерація вдень 23 червня заявила про здійснення попереджувального обстрілу британського есмінця HMS Defender поблизу узбережжя окупованого Криму.

Першими з посиланням на Міноборони РФ про це повідомили російські ЗМІ.

Як відзначили в заяві, флот Росії попередив королівський корабель про застосування зброї, проте HMS Defender ніяк на це не відреагував.

При цьому в Міністерстві оборони Британії заявили, що ніяких попереджувальних пострілів з боку Росії по кораблю в Чорному морі не було.

“Ми вважаємо, що росіяни проводили бойові навчання в Чорному морі і надавали морській громаді попереднє попередження про свою діяльність. Ніяких пострілів в HMS Defender не було, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху були скинуті бомби”, – сказали в Британії.

Україна також відреагувала на цю подію.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що інцидент біля узбережжя Криму є наочним доказом української позиції в тому, що Росія поводиться агресивно і провокаційно в Чорному і Азовському морях.

“Саме тому я підкреслюю, що необхідно якісно нова взаємодія членів НАТО з Україною в Чорному морі”, – сказав міністр Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, раніше з Харкова запустили додатковий нічний поїзд до моря. Компанія “Укрзалізниця” призначила два нічних експреса в Одесу – з Києва і Харкова. Склади курсуватимуть до кінця червня.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі