США визнали ПВК “Вагнер” транснаціональною злочинною організацією

26 січня Міністерство фінансів США визнало російську ПВК “Вагнер” транснаціональною злочинною організацією та ввело проти неї додаткові санкції.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на пресреліз Міністерства фінансів США.

Оскільки військова компанія “Вагнер” бере участь у війні проти України Мінфін Америки заморозив активи ПВК в США. Під санкції також потрапили їхні партнери та інші компанії, які сприяють військовому комплексу Росії — всього 6 фізичних та 12 юридичних осіб.

У США раніше заявляли, що ПВК “Вагнер” отримала партію зброї з Північної Кореї для зміцнення російських сил в Україні, що є ознакою розширення ролі найманців-вагнерівців у війні. Попри це, враховуючи дані розвідки, в США впевнені в незмінності динаміки бойових дій в Україні, і в тому, що кількість зброї з КНДР не посприяє її зміні. Однак така поставка як і раніше є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

У Міноборони розповіли про спроби Росії відрізати Україну від Європи

Так, у США оприлюднили нещодавно розсекречені фотографії, що свідчать про перше постачання озброєння для ПВК — фото російських вагонів, які у листопаді 2022 року прямували з Росії до Кореї та назад.

Внаслідок неспростовності доказової бази за фактом поставки Північною Кореєю озброєння в Росію, спікер Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати поділилися своїми розвідданими з групою експертів від комітету Ради Безпеки ООН з санкцій щодо КНДР.

NewsRoom — незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі