Росіяни, тікаючи від ЗСУ в Херсонській області, покинули цілі арсенали своєї зброї (Фото)

У ході стабілізаційних заходів у деокупованих районах півдня України СБУ виявила повний склад із ракетно-артилерійським озброєнням рашистів. Серед виявленого – понад пів тисячі артснарядів та боєприпасів до реактивних систем залпового вогню “Град” і “Ураган”, а також більше сотні протитанкових керованих ракет і протитанкових мін.

Як повыдомили у пресслужбы СБУ, свій арсенал окупанти покинули під час відступу від стрімкого контрнаступу українських військ на Херсонському напрямку. Замаскований склад із ворожими боєприпасами знаходився в приміщенні будинку культури селища Велика Олександрівка. Наразі всі вилучені російські засоби ураження передано Збройним Силам України.

“Якщо вони підійдуть – нас на шматки розірвуть”: розвідка перехопила розмови військового РФ з-під Херсона

Крім того, в результаті оперативних дій співробітники СБУ встановили численні факти вбивств і катувань місцевих жителів під час тимчасової окупації району. Використовуючи масові розстріли і тортури, ворог намагався залякати людей і змусити їх «здавати» місця перебування учасників руху спротиву на півдні України. Встановлено, що загарбники не дозволяли мешканцям селища ховати вбитих і закатованих родичів на цвинтарі. Для цього люди мали використовувати подвір’я власних домоволодінь. Задокументовано факт викрадення мешканки селища, яку рашисти «звинуватили» у коригуванні артобстрілів по позиціях окупаційних угруповань. Також на території місцевого гаражного кооперативу виявлено вороже «СТО», до якого росіяни звозили викрадені у громадян автомобілі і розбирали їх на запчастини для подальшого вивезення до рф.

За всіма фактами злочинів країни-агресора тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі