СБУ оголосила про підозру російському генералу, який віддав наказ знищити “Мрію”

Служба безпеки України зібрала відповідні докази щодо заступника командувача Повітряно-десантних військ зс рф генерал-лейтенанта Анатолія Концевого, який активно брав участь у воєнній агресії проти України.

Саме за його наказом окупанти тимчасово захопили Гостомельський аеропорт під час початку повномасштабного вторгнення та знищили український літак АН-225 “Мрія”, який є найбільшим у світі.

Для штурму стратегічно важливого аеродрому, Концевий задіяв спеціальні підрозділи повітряно-десантних військ та армійську авіацію Росії.

З’ясовано, що російський генерал є членом вищого військового командування зс рф та брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України.

Затримано російського шпигуна у Чернівцях: деталі операції СБУ (Відео)

За даними слідства, він з 2019 року організовував підготовку ворожих десантників на території росії та білорусі для нападу та захоплення стратегічних цілей в Україні.

На підставі зібраних доказів співробітники Служби безпеки повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розпочаття та ведення агресивної війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

За цими статтями передбачене покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування здійснюється під керівництвом Офісу Генерального прокурора.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі