СБУ повідомила про підозру псевдоміністру освіти в “ДНР”: наказувала палити українські підручники

Служба безпеки України повідомила про підозру псевдоміністру “динирійського халіфату”, — терористичній організації “ДНР”, що діє в тимчасово окупованих районах сходу України.

Як повідомляє пресслужба СБУ, зловмисниця — громадянка РФ, яка проживала в Удмуртії. У липні 2022 року вона стала членом окупаційної адміністрації, зайнявши посаду псевдоміністра в “Міністерстві освіти та науки” терористів “ДНР”.

Велосипедист, марафонець, рекордсмен: хто коригував удари РФ по університету Бекетова та житловому будинку в Харкові

На цій “посаді” росіянка намагалася впроваджувати на окупованих територіях російські “стандарти навчання”. За прикладом своїх ідейних натхненників, гітлерівських нацистів, громадянка РФ наказувала знищувати українські підручники в школах та переписати навчальну програму з історії України. Крім того, вона змушувала місцевих вчителів їздити на “курси” на територію РФ.

“На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Зараз вона знаходиться на тимчасово окупованій частині Донецької області. Втім, співробітники СБУ знають про місця її перебування та проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності”, — сказано в повідомленні.

Коментарі