СБУ повідомила про підозру власнику незаконного кар’єру на Харківщині: що відомо

За матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру директору комерційного підприємства на Харківщині, який володів нелегальним кар’єром на території області.

Як повідомляє пресслужба СБУ, з 2020 року директор одного з місцевих комерційних підприємств налагодив незаконний видобуток корисних копалин біля міста Балаклія. Зловмисник прикривався дозвільними документами на ряд земельних ділянок та здійснення робіт, про які в реальності й мови не йшло.

СБУ затримала в Дніпрі трьох агентів РФ: ними виявилися міліціонер та колишні військові ЗСУ (Фото, Відео)

У кар’єрі добувався будівельний пісок, нелегальні розробки були облаштовані на площі близько 20 гектар, видобуток піску велася з грубими порушеннями техніки безпеки, що загрожувало загибеллю кар’єрним робітникам.

Крім того, незаконний видобуток піску завдав шкоди навколишньому середовищу — були зняті родючі грунти, коли облаштовувався кар’єр. Це загрожує ерозією ґрунту та деградацією земель, загальний екологічний збиток, згідно з висновками ініційованої СБУ експертизи, склав понад 500 млн грн.

СБУ затримала харків’янина, який постачав РФ запчастини для підводних човнів (Фото)

Власнику незаконного кар’єру повідомлено про підозру згідно з ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил використання надр, які створили небезпеку для життя, здоров’я людей та навколишнього середовища).

Коментарі