СБУ розкрила мережу нелегального ввезення підроблених онкологічних ліків з рф до України (Фото)

Кіберфахівці Служби безпеки України успішно ліквідували шахрайський канал, через який фальсифіковані медичні препарати були нелегально переправлені з росії до України. Операція проводилася на Київщині та у Харкові.

Зловмисники активно виробляли підроблені ліки, зокрема препарати онкологічної групи, на території росії та кількох країнах Близького Сходу. Щоб нелегально ввезти їх до України, злочинці приховували підробку в технологічних порожнинах своїх автомобілів та перетинали кордон через треті країни.

Далі, підроблені препарати реалізовувались оптовими партіями через інтернет-магазини та соціальні мережі, що спеціалізувалися на медичних продуктах. З доставкою «замовникам» впорався через підконтрольні аптеки та поштові сервіси.

На Харківщині поліцейські зафіксували порушення правил торгівлі підакцизними товарами (Фото)

Спецоперація призвела до викриття трьох учасників цього злочинного угруповання, які планували та реалізували цю шахрайську схему. Виявлено, що підроблені ліки не відповідали заявленим характеристикам в інструкції.

Під час обшуків у фігурантів справи було вилучено підроблені препарати, незареєстровану вогнепальну зброю, документи, що засвідчують їх злочинну діяльність, а також комп’ютери та мобільні телефони з доказами.

Затриманим повідомлено про підозру за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинену організованою групою. Розслідування щодо цього злочину триває. Якщо вину зловмисників буде доведено, їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Спільна операція була проведена з Національною поліцією та Держлікслужбою за підтримки Солом’янської окружної прокуратури м. Києва.

Коментарі