СБУ спільно з ДБР нейтралізувала три схеми ухилення від мобілізації, серед затриманих — чиновник Міноборони (Фото)

СБУ та інші правоохоронні органи України продовжують активні дії для боротьби з ухиленням від мобілізації в умовах війни. Нещодавно було оголошено про блокування ще трьох схем, які надавали громадянам можливість уникнути служби в армії. Зокрема, було виявлено та затримано п’ять організаторів, які пропонували військовозобов’язаним нелегальний вихід за межі країни або використання фальшивих документів. За свої послуги зловмисники брали до 9 тисяч доларів.

Одним з затриманих у Києві є заступник начальника управління Міністерства оборони України, який організовував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку за допомогою своїх зв’язків в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки у декількох регіонах.

Уродженець РФ з українським громадянством засуджений за ухилення від мобілізації

Інші зловмисники з Берегівського району Закарпатської області планували переправляти людей поза встановленими пунктами пропуску на власних авто. Також були затримані троє ділків з Львівщини, які пропонували водіям міжнародних перевезень допомогу у втечі за кордон.

Усім затриманим було повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Розслідування триває з метою притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Для реалізації цих дій були задіяні співробітники СБУ м. Києва та Київської, Львівської та Закарпатської областей спільно з Держаним бюро розслідувань, Держприкордонслужбою, Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Коментарі