СБУ виявила спроби збору розвідданих російськими спецслужбами під виглядом зарубіжних ЗМІ

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили безліч спроб російських спецслужб отримати розвідувальну інформацію в Україні, використовуючи Інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів.

Під виглядом представників закордонних ЗМІ окупанти розміщують інформаційні запити та звертаються до медійників та учасників профільних груп щодо отримання матеріалів для підготовки «сюжетів» чи «документальних фільмів» про війну в Україні.

Головним інтересом є відомості про результати російських ракетних ударів по українських містах та їх наслідки. У разі надання відповідних медіафайлів або текстових повідомлень автори запитів обіцяють «гонорар».

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав розвіддані для ФСБ

Отримана таким чином інформація потрібна агресору для коригування повторних повітряних атак на українські об’єкти.

Служба безпеки України проводить комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності та закликає громадян бути пильними та повідомляти правоохоронним органам про факти підозрілих запитів від невстановлених абонентів.

Заходи з викриття та нейтралізації загроз підривній діяльності російських спецслужб проводили співробітники Служби безпеки Львівської області.

Коментарі