СБУ встановила російського полковника, за чиїм наказом окупанти вдарили по Дніпру та будинку культури в Лозовій

Служба безпеки України та офіс Генерального Прокурора зібрали масштабну доказову базу для обвинувачення командира полку рф у ракетних ударах по інфраструктурі України та поінформували його про можливу підозру.

Військовим злочинцем є командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС рф полковник Олег Тимошин.

СБУ затримала колишнього беркутівця, який “зливав” позиції українських військ

Він причетний до організації атаки по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2020 року, в результаті якої загинули 46 осіб і було травмовано 79 осіб. Також він пов’язаний з ракетним ударом по торговому центру в Кременчуці 27 червня 2019 року, в результаті якого загинули 21 людина, а 77 постраждали. Він також наказав окупантам Росії обстріляти ракетами Торговий центр “Рів’єра” в Одесі та міський будинок культури в Лозовій Харківської області в травні останнього року.

У липні Тимошин дав наказ на удар по багатоповерховому житловому будинку і базі відпочинку “годжі” в селищі Сергіївка Одеської області. Результатом цього було 14 вбитих та 30 тяжко поранених мирних жителів.

Всього ворожі обстріли, здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 і поранення 240 мирних українців.

СБУ проводить обшуки в Полтавській міськраді

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 і Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Коментарі