СБУ затримала колишнього беркутівця, який «зливав» позиції українських військ

Колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут» після 24 лютого 2022 року з власної ініціативи розпочав збирати інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони в районах міст Гірник та Красногорівка Донецької області. Для цього об’їжджав місцевість і приховано спостерігав за підрозділами українських військ.

Зібрані відомості передавав своїй донці, яка проживає у тимчасово окупованому Севастополі, у вигляді текстових повідомлень у месенджері.

льский голова на Харківщині чекала на прихід росіян та “зливала” їм важливу інформацію — СБУ

Як повідомили у пресслужбі СБУ, отриману інформацію жінка «зливала» своєму знайомому – учаснику окупаційного угруповання РФ на півострові. Розвідувальні дані були потрібні ворогу для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Крім того колишній беркутівець пропонував знайомому доньки свою допомогу у проведенні диверсій проти підрозділів ЗСУ. Для цього просив надати йому відповідне озброєння та боєприпаси.

Під час затримання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон та символіку терористичної організації «днр».

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмиснику обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі