Шукали п’ять років: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar, вбитого в 2016 році

Служба безпеки України змогла відшукати тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Тіло львів’янина, вбитого двома зловмисниками, не могли розшукати з 2016 року.

Як повідомляє “Українська правда”, Познякова знайшли біля траси “Житомир – Київ”.

“Зараз співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримані та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер скоєння вбивства” – розповів виданню спікер СБУ Артем Дехтяренко.

У Донецькій області чоловік убив та спалив подружжя заради наживи

Познякова у 2016 році вбили двоє членів загону “Сонечко” – за деякими даними, це формування відкололося від “Правого сектора”. Громадянин Росії Луан Кінгісепп (підірвав себе у власній квартирі у 2019 році) та його соратник, українець Дмитро Голуб домовилися з Позняковим про поїздку. 4 квітня 2016 року на під’їзді до Києва Кінгісепп та Голуб вбили Познякова. Вбивав водія безпосередньо Кінгісепп, застреливши львів’янина з ТТ. Труп злочинці зарили недалеко від місця вбивства, а машину сховали в гаражному кооперативі, де її через кілька днів виявили правоохоронці. Кінгісеппа та Голуба зловили, останньому у 2019 році дали довічне, а 7 грудня відхилили його апеляцію.

У Харківській області рецидивіст зарізав знайомого заради пилососа та газової плити – поліція

Пошуки тіла Познякова були ускладнені тим, що за п’ять з половиною років після вбивства рельєф місцевості сильно змінився. До пошуків довелося залучити важку спецтехніку по лінії Міністерства оборони, а також георадар. Саме завдяки останньому тіло все-таки змогли відшукати.

Нагадаємо, раніше страшний злочин стався в Київській області – там чоловік та жінка вбили, розчленували та спалили 23-річну мешканку Закарпатської області, а також вкрали її дворічного сина. Дитині, втім, пощастило — її віддали родичам загиблої.

Коментарі