Спільна операція українських та латвійських поліцейських: затримано групу, що вбила жінку заради її нерухомості (Фото, Відео)

Українські та латвійські поліцейські успішно завершили спільну спецоперацію з розкриття жорстокого вбивства мешканки Латвії, скоєного з метою заволодіння її нерухомістю.

Жертва, власниця житлового комплексу на березі моря в курортному місті Саулкрасти, вартістю понад чотири мільйони євро, була викрадена зловмисниками.

Двоє громадян росії, які проживали в Латвії в статусі біженців, задумали злочинний план і залучили до його реалізації трьох знайомих з України.

Під виглядом потенційних клієнтів зловмисники виманили жінку з дому, вивезли за межі міста, де жорстоко катували та погрожували, намагаючись змусити переписати на них маєток.

Після відмови потерпілої її вбили.

Завдяки злагодженій роботі міжнародної слідчо-оперативної групи, створеної з українських та латвійських поліцейських, росіян було взято під варту в Латвії, а українців затримано в Київській та Донецькій областях.

БЕБ арештувало 700 млн грн на рахунках гемблінгового гіганта за ухилення від сплати 1,2 млрд грн податків

Під час обшуків у них вилучено зброю, боєприпаси, вибухівку та детонатори.

Українські поліцейські також встановили “чорного нотаріуса”, який за попередньою змовою з фігурантами справи підробив документи на право власності маєтку.

Чотирьом українським підозрюваним загрожує від десяти років до довічного позбавлення волі.

Російські громадяни судитимуться в Латвії за аналогічними статтями латвійського Кримінального Кодексу.

За успішне проведення спецоперації українські слідчі та оперативники кримінального блоку Національної поліції України нагороджені найвищою нагородою Латвії – “Почесним знаком кримінальної поліції” III ступеня.

Коментарі