Співробітниками СБУ затримано російського агента, який коригував ракетні удари по Лиману

Контррозвідка Служби безпеки в ході контрдиверсійних заходів у звільненому Лимані викрила ще одного поплічника агресора.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

Зловмисником виявився місцевий житель, який після деокупації міста добровільно пішов на контакт з російськими спецслужбами, запропонувавши свою допомогу у війні проти України.

За вказівкою окупантів він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території району, передавав локації місцевих об’єктів критичної інфраструктури, в тому числі енергогенеруючих підприємств. Комунікація здійснювалася через знайому зловмисника, яка проживає на тимчасово захопленій частині Луганської області та має контакти у спецслужбах рф.

У Харківській області заарештували колаборанта, якого раніше суд випустив під заставу

Отримана інформація використовувалася для прицільних ракетних ударів по території міської громади, після проведення яких поплічник відвідував місця влучень для фіксації успішності проведеної атаки та складання “звіту” для російських агресорів.

Співробітники СБУ затримали російського агента на спробі чергової передачі розвідданих через месенджер. Під час обшуку у затриманого виявлено телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Коментарі