Стала відома найбідніша категорія українців — НАНУ

Як виявилося, найбідніші жителі України – це не пенсіонери. Біднішими за всіх виявилися сім’ї, в яких є більше однієї дитини, оскільки друга дитина вже вганяє сім’ю в серйозні витрати, а якщо дітей більш як двоє, справа зовсім погана, розповіла керівник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України академік Елла Лібанова.

За її словами, найсерйозніший ризик бідності відчувають сім’ї, які вирішили завести другу дитину.

“Не пенсіонери у нас найбідніші сім’ї, а сім’ї з двома-трьома дітьми” — підкреслила вона.

Назвала дитину на честь батька: у Закарпатській області 11-річна дівчинка народила від вітчима

Лібанова додала, що виплати на дитину, які йдуть від держави, виправляють ситуацію, але слабо. З іншого боку, така ситуація мотивує українців серйозніше ставитися до народження дітей. Так, народжуваність в категоріях до 20 років та 20-24 роки сильно знизилася, в категорії 25-29 років залишилася на тому ж рівні, а ось в категорії 30+ років зросла.

“Тобто відбувається трансформація не тільки всередині сімейної політики, відбувається формування відповідального батьківства”, — резюмувала академік.

Нагадаємо, у деяких категорій українців у 2022 році можуть відібрати субсидії на оплату комунальних послуг. Це може статися, якщо у людини виявляться збільшені доходи — з цієї причини у нього можуть забрати субсидію.

Коментарі