Суд виніс вирок гауляйтеру Запоріжжя: 15 років ув’язнення за зраду та організацію незаконних “референдумів”

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі засудили очільника окупаційної адміністрації рф на тимчасово захопленій частині Запорізької області, Євгена Балицького.

Суд виніс вирок на підставі доказової бази, яку зібрала українська спецслужба, та призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згідно зі слідчими матеріалами, колишній народний депутат від забороненої партії “Опозиційний блок” Балицький, на етапі повномасштабного вторгнення рф, одним з перших висловив підтримку російським окупантам.

З цього часу окупаційна влада призначила його гауляйтером на захопленій території південного регіону.

За допомогою залякувань та фізичних погроз розбійники примусили представників місцевого самоврядування визнати “повноваження” колаборанта. Незгодних відправляли до російських тюрем, де їх піддавали жорстоким тортурам.

СБУ затримала коригувальника ракетного удару росіян по кафе у Краматорську (Відео)

На “посаду” гауляйтера Балицький одразу розпочав виконання наказів кремля щодо поширення російського режиму та придушення опозиції в регіоні.

За результатами розслідування, колаборант займався організацією незаконних “референдумів” про “приєднання” Запорізької області до росії.

Під його керівництвом були створені підроблені “виборчі комісії”, які фальсифікували результати “голосування” на користь агресора.

Після псевдоплебісциту Балицький звернувся до президента рф з вимогою “визнати” регіон новим суб’єктом російської федерації.

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Проводяться комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини перед Україною.

Розслідування проводили співробітники Служби безпеки України в Запорізькій області за керівництва обласної прокуратури.

Коментарі