Сумний антирекорд: Україна в топі країн за смертністю від COVID-19

Україна опинилася на другому місці в Європі та на четвертому місці у світі за смертністю від коронавірусу. Це сталося через динаміку добового зростання смертності від інфекції, свідчать дані сайту Worldometer.

Сайт наводить дані за 4 листопада 2021 року. Цього дня в Україні померло від коронавірусу 699 осіб. У цьому показнику Україна поступається тільки Росії, де цього ж дня від ковіду померло 1195 осіб. Третьою країною в Європі стала Польща з кількістю смертей більш ніж у два рази нижчою – 250 осіб. За зараженням на коронавірус наша країна в Європі також стала другою – поступилася вона знову ж тільки Росії (27377 випадків в Україні проти 40217 випадків у РФ).

Україна в листопаді отримає 2,93 млн доз вакцини Moderna – Ляшко

Що стосується загальносвітової статистики, то, за даними за 2 листопада, Україна посіла третє місце за смертністю (перше – США з 1436 смертями, друге – Росія з 1178), і шосте – за захворюваністю.

Нагадаємо, що тим часом коронавірус продовжує поповнювати сумний мартиролог жертв. Зокрема, в Харківській області вранці 4 листопада заявили про 21 смерть від коронавірусу за минулу добу. Область ось-ось перейде до червоної зони адаптивного карантину.

Коментарі