Сумського мера, якого затримали на хабарі, випустили після внесення застави у 3 млн грн

Сумський міський голова Олександр Лисенко, якого підозрюють в отриманні хабаря в особливо великих розмірах, вийшов на свободу після внесення застави у розмірі 3 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначено, що Вищий антикорупційний суд обрав Лисенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

“4 жовтня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід Сумському міському голові, підозрюваному у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень. Суд частково задовольнив клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн грн”, — сказано у повідомленні.

Підозра другові Путіна: СБУ викрила постачання “Кинджалів” для ударів по Україні

Сам Лисенко у залі суду заявив, що хабаря не отримував.

Нагадаємо, 2 жовтня СБУ повідомила, що на корупції викрили Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міста. Обох затримали на гарячому під час отримання частини хабаря.

За даними слідства, Лисенко та його спільник вимагали від місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття, понад 2 млн грн. У разі відмови платити – погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

3 жовтня меру Сум та його спільнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Коментарі