У Дніпрі викрили міжнародний наркосиндикат, який виготовляв наркотики у промислових масштабах

Працівники ДБР та співробітники СБУ в ході спільної операції викрили потужну і розгалужену міжнародну злочинну організацію, яка у промислових масштабах виготовляла та збувала наркотичні речовини. Ділки намагалися реалізовувати «зілля» й у прифронтових районах.

Як повідомили у Дербюро розслідувань, прекурсори для виготовлення наркотиків дилери завозили контрабандою до Дніпра з однієї арабської країни. Виготовляли наркотики у кількох спеціально облаштованих лабораторіях, які були ретельно замасковані. Готовий продукт учасники групи продавали через сервіси поштових відправлень та особисто з рук в руки.

Правоохоронці провели понад 10 обшуків. Вилучено обладнання для виготовлення наркотичних речовин, майже 2 кг «метамфетаміну», а також гранати й автомат з набоями. Вартість вилучених наркотиків становить близько 4,5 млн гривень. Місячний обіг коштів наркоділків сягав щонайменше 12 млн гривень.

Половині затриманих вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу. По решті фігурантів судові засідання ще тривають.

Також планується арешт готельного комплексу у Львівській області, автомобілів преміумкласу та іншого майна, яке належить учасникам злочинної організації.

Один із затриманих у межах іншого кримінального провадження перебував на свободі під заставою у сумі 1,5 млн гривень. Працівники ДБР через порушення ним умов застави ініціюють повернення цих коштів в дохід держави, у тому числі на потреби ЗСУ.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші можливі співучасники наркоділків.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі