У київській лікарні від коронавірусу померла новонароджена

У Києві від коронавірусної інфекції померла дівчинка, якій виповнився 21 день. Новонароджена стала наймолодшою ​​жертвою COVID-19 в Україні. Про це розповіла головний лікар медзакладу Тетяна Камінська в коментарі “Українській правді“.

Швидка забрала дитину в лікарню з дому 27 серпня. Тоді їй було всього 15 днів. З симптомів у неї були задишка, інтоксикація та підвищена температура.

На території Харкова й області виявили штам коронавірусу “Дельта”

Відомо, що у матері новонародженої також був діагностований коронавірус. Вона заразилася через тиждень після виписки з пологового будинку.

“Дівчинка була в той же день заінтубована, відразу підключена до штучної вентиляції легенів, отримала обстеження та лікування згідно з нашим локальним протоколом надання допомоги хворим COVID-19, але не дивлячись на це, її стан прогресивно погіршувався, і 2 вересня вона померла”, – повідомила Тетяна Камінська.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я України дозволило вакцинацію дітей від 12 років. Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти у віці 16-17 років повинні звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі