У Київській області викрили фермера-колаборанта, який годував росіян під час окупації

Контррозвідка СБУ встановила ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з ворогом під час тимчасової окупації частини Київської області. Зловмисником виявився фермер Поліської територіальної громади Вишгородського району.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, на початку повномасштабного вторгнення він одним із перших підтримав загарбників, які захопили місцеві населені пункти. Щоб налагодити контакт з окупантами, колаборант постачав їм оптові партії продовольчих товарів зі своєї тваринницької ферми. Для транспортування продукції зрадник відібрав в односельчанина вантажний автомобіль. У разі відмови віддати вантажівку, погрожував потерпілому заявити на нього до місцевої окупаційної адміністрації.

Лікар-колаборант з Ізюма напередодні звільнення міста втік до РФ

Крім того, прикриваючись своїми зв’язками з агресором, він примусово забирав у селян акумулятори, водонасосні станції, генератори, бензопили та інше господарське обладнання і передавав загарбникам.

Після втечі рашистів зловмисник залишився в одному із селищ і сподівався уникнути правосуддя. Втім, правоохоронці викрили та задокументували його злочинну діяльність. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі