У Міністерстві соцполітики розповіли, хто може позбутися субсидій

У деяких категорій українців у 2022 році можуть відібрати субсидії на оплату комунальних послуг. Це може статися, якщо у людини виявляться збільшені доходи – з цієї причини у нього можуть забрати субсидію, повідомляє Міністерство соціальної політики з посиланням на заяву міністра соцполітики Марини Лазебної.

Лазебна пояснила, що ті, хто отримав субсидію на опалювальний сезон 2021-2022 рр., можуть втратити її, якщо буде виявлено різке зростання їх доходів. Втім, є і хороша новина — до кінця опалювального сезону субсидію ніхто не відбере, навіть із зазначеної вище причини. Це пов’язано з тим, що субсидія розраховується всі два рази на рік на два сезони – опалювальних і неопалювальний.

Тисяча Зеленського — стало відомо, на що українці витрачають виплату за вакцинацію

“Ні, якщо людині призначили субсидію на певний сезон, то протягом цього періоду автоматично, через зростання доходів субсидії не позбавлять. Зростання доходів вплине на те, чи призначать цю допомогу від держави на наступний сезон”, — запевнила вона.

Субсидія призначається з урахуванням доходів за 3-4 квартали попереднього року, якщо мова йде про субсидію на неопалювальний сезон; і за 1-2 квартали поточного року, якщо призначається субсидія на опалювальний сезон; в окремих випадках — за два попередні квартали з дати звернення за допомогою. Перерахувати субсидії можуть при зміні тарифів, зміні доходів, або знову ж таки, за особистим зверненням. При цьому якщо органи виявлять, що людина отримувала субсидію незаконно, її можуть змусити повернути ці гроші державі.

Раніше ми писали про пенсії — а з пенсіями в Україні традиційно біда, великими їх не назвати. Особливо в нинішніх кризових умовах, коли пенсійне забезпечення зростає значно повільніше, ніж ціни в магазинах. Однак сумно і те, що дуже багато українських пенсіонерів отримують від держави сущі копійки — пенсії не дотягують навіть до трьох тисяч гривень.

Коментарі