У МОЗ попередили про нове шахрайство з тисячею за вакцинацію

У МОЗ України попередили громадян про нову схему шахрайства, яка стосується виплати тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомляється в офіційному каналі МОЗ у телеграмі.

Так, в Україні почали поширювати неправдиві повідомлення, зроблені нібито від імені МОЗ. У них шахраї пропонують українцям, які вакцинувалися, надати свої контактні дані нібито для виплати покладеної тисячі за вакцинацію. Шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки.

Приватбанк попередив про схему шахрайства з тисячею за вакцинацію – як не потрапити на гачок

У МОЗ попередили, що не мають ніякого відношення до цих повідомлень. Будь-яке повідомлення через месенджери, СМС, в рекламі та банерах про нібито виплату тисячі за вакцинацію є помилковим, оскільки виплати почнуться тільки з 19 грудня. У МОЗ закликають не йти на поводу у шахраїв і не надавати їм особисті дані.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі громадяни країни, які вакцинувалися двома дозами вакцини, отримають державну виплату в 1000 грн. Мережа відреагувала на це масою мемів і фотожаб.

Коментарі