У МОЗ розповіли, як українцям отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Людям, які отримали дві дози вакцини, видадуть довідку, з якою можна буде подорожувати без обов’язкового ПЛР-тесту.

“Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі відразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема у сімейного лікаря, для пред’явлення в разі потреби при перетині державного кордону”, – пояснили в Міністерстві охорони здоров’я України .

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також дублюється українською. У документі вказують персональні дані, в тому числі дату щеплення та використовувану вакцину. Щоб документ був дійсним, на бланку повинен стояти офіційний штамп установи охорони здоров’я, підпис лікаря та підпис самого пацієнта або його уповноваженого представника. У МОЗ також зазначили, що довідка буде дійсна протягом року з можливістю продовжити термін, але лише в тому випадку, якщо введена вакцина схвалена до екстреного застосування ВООЗ.

Якщо у людини є абсолютні протипоказання до проведення щеплення проти COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта видадуть письмове роз’яснення українською і/або англійською мовами з переліком підстав для такого рішення.

Нагадаємо, раніше в п’яти регіонах України відкрили центри масової вакцинації, де можна зробити щеплення від коронавірусу.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі