Планував вступити до загону “кадирівців”: у Черкаській області затримали прихильника “русского мира”

Про це 27 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ на Черкащині викрили прихильника “русского мира”. За даними слідства, мешканець Сєвєродонецька поширював прокремлівську пропаганду, виправдовував ракетні удари по українських містах та інші військові злочини загарбників. Крім цього, чоловік планував приєднатися до мобільного загону особливого призначення “ахмат” росгвардії в чеченській республіці.

Для цього фігурант намагався встановити контакти з представниками російських спецслужб і отримати від них завдання проводити підривну діяльність на території регіону.

Співробітники СБУ запобігли злочинним намірам фігуранта. Слідчі повідомили йому про підозру за статтею 436-2 (“виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”) КК України. Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі