У РФ щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб — розвідка

У Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія, у межах якої щомісяця залучають близько 20 тисяч осіб. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

“Щодня і щомісяця ці заходи тривають, і щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Собянін назвав цікаву цифру – 45 тисяч москвичів, які начебто перебувають а фронті. Перед цим ця цифра була 35 тисяч. Це означає, що мер зізнався, що за декілька місяців лише 10 тисяч москвичів додатково мобілізували. В різний спосіб, різними методами, але ця кампанія триває”, – розповів Андрій Юсов.

Спецпризначенці ГУР МО знищили підрозділ “ракетних військ спеціального призначення” ворога на лівобережжі Херсонщини

За його словами, йдеться саме про примусову мобілізацію, водночас дітей чиновників та олігархів вона не зачіпає. Переважно мобілізують тих, хто нещодавно отримав російський паспорт.

“Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну загрозу. З високою ймовірністю людина буде схоплена і відправлена на війну”, – зазначив представник ГУР.

Він також наголосив, що для російських вояків єдиний спосіб зберегти життя – добровільно здатись у полон.

“Здача у полон є гарантією безпеки, життя і гідності. Бо це означає відмову від виконання злочинних наказів”, – заявив Юсов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі