У Запоріжжі суд оштрафував водія електросамоката на 127 тисяч гривень

Шевченківський районний суд міста Запоріжжя визнав винним водія електросамоката, який наїхав на пішохода.

Згідно з вироком суду, в червні 2020 року водій електричного самоката “Хіаоmі Мі Electiric Scooter М365”, рухаючись по тротуару, збив пішохода. В результаті зіткнення потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Суд визнав електросамокат транспортним засобом, призначеним для перевезення людей і (або) багажу, з встановленим на ньому спеціальним обладнанням або механізмами.

А згідно ПДР, рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках заборонено.
 
Водія засудили до одного року позбавлення волі, але покарання замінили відбуванням випробувального терміну на один рік. Також суд задовольнив цивільний позов і стягнув з обвинуваченого 102 000 гривень матеріального збитку 23 000 гривень моральної шкоди та 2000 гривень витрат на правову допомогу.

Нагадаємо, раніше в Харківській області п’яний водій за пів години влаштував два ДТП. У момент другої події фігурант був п’яний. Про це повідомили в місцевому відділенні Нацполіції.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі