У Запоріжжі засудили терориста з “ДНР” , який хотів підірвати в місті храм

У Запоріжжі винесли вирок члену терористичного угруповання “ДНР”, який ще у 2019 році планував знищити один з міських православних храмів, повідомляє місцевий портал “Скалка”.

Згідно з даними Служби безпеки України, у 2019 році на тлі отримання Томосу для Православної церкви України терорист отримав завдання від своїх кураторів підпалити, підірвати або якимось іншим чином пошкодити будь-який храм, щоб спровокувати релігійний конфлікт. Вибір припав на храм Апостола Іоанна Богослова Української Православної церкви. За знищення храму терористу пообіцяли 30 тисяч гривень.

У Дніпрі поліція випадково знайшла жінку, яку шукали 22 роки

Однак правоохоронні органи змогли затримати терориста та його посібників на гарячому — під час спроби підпалити храм. Через два роки суд прийняв рішення засудити зловмисника до семи років позбавлення волі за замах на релігійну святиню та підготовку терористичного акту.

Нагадаємо, в Маріуполі вранці 3 січня виявили тіло військовослужбовця контрактної служби Збройних сил України, який загинув від пострілу в голову. Загиблий — уродженець смт Нововасилівка в Запорізькій області. За фактом загибелі військового розпочато слідство.

Коментарі