У Запоріжжі затримали блогера, який передавав інформацію спецслужбам РФ і працював на Телеграм-канал Шарія

Кіберфахівці СБУ викрили ще одного ворожого поплічника. Відомо, що блогер створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій. Відомості з інформресурсу використовували представники спецслужб рф для збору розвідданих про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів Запоріжжя і регіону. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Мешканця Дніпра, який зливав росіянам дані про ЗСУ, ув’язнили на 5 років

Крім того, “сюжети” блогера активно використовував прокремлівський пропагандист Шарій для наповнення власного Телеграм-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України. З перепощених відео із Запоріжжя він готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст. Також медіафайли блогера моніторили окупаційні угруповання рф на південному напрямку для коригування вогневих ударів по регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь країни-агресора. У затриманого виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за ст. 114-2 Кримінального кодексу Україн: несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі