Українцям пообіцяли різке похолодання

Україну чекають морози. З 23 листопада погода в країні почне змінюватися в гіршу сторону, і вже до кінця цього тижня очікуються опади, похолодання і сильний вітер, пише сайт meteoprog з посиланням на прогноз синоптика Ігоря Кибальчича.

“23 листопада через незначне падіння тиску над Чорноморсько-Азовським регіоном і розвитком слабкої циклонічної циркуляції пройдуть опади у вигляді дощу і мокрого снігу в більшості областей країни, за винятком північної частини”, – повідомив він.

Харків’яни просять чиновників утеплити панельні будинки коштом бюджету

З 24 листопада температура почне падати, особливо вночі. Найхолодніше буде на Сході та півночі України – до мінус десяти градусів морозу. При цьому до 26 листопада погода буде стійко холодна і суха, проте з 27 листопада можна очікувати дощі.

“Ближче до кінця тижня, 27 і 28 листопада, характер погодних умов істотно зміниться. Через встановлення південних процесів, атмосферний тиск почне падати, посилиться вітер Південного і південно-західного напрямків місцями до 15-20 м/с і почнуться опади переважно у вигляді дощу, охоплять всю територію країни”, – попередив Кибальчич.

“Нас не рятують вже пуховики”: студенти ХНУ скаржаться на холод в аудиторіях і захворюваність

Він додав, що місцями дощі будуть дуже інтенсивними – на півдні України не виключаються навіть грози. При цьому дощі принесуть з собою потепління.

“До кінця місяця збережеться нестійкий характер погоди та говорити поки що про настання метеорологічної зими не доводиться”, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше кліматологи заявили, що попри всі раніше озвучені синоптиками сумні прогнози, насправді зима в Україні цього року буде набагато м’якіша, ніж у 2020-2021 році.

Коментарі