Українська розвідка закликає до перевірки осіб, які неправомірно видають себе за співробітників ГУР МО України

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зафіксувало випадки появи в інформаційному просторі осіб, які публічно представляють себе як працівників української військової розвідки, хоча насправді ніякого стосунку до ГУР МО України не мають.

Це поведінка, спрямована на самопіар, але водночас створює серйозні ризики для інформаційної безпеки держави.

“Просимо представників українських медіа та лідерів громадської думки ретельніше верифікувати справжні регалії осіб, запрошених для коментарів/інтерв’ю/ефірів”, — сказано у повідомленні ГУР МО України у Telegram.

Кирило Буданов в ефірі “Єдиних новин” розкрив деталі теракту на Каховській ГЕС та спростував фейки про свою “загибель” (Відео)

Також зазначається, що офіційні коментарі та інформація, надані від імені Головного управління розвідки Міністерства оборони України, можуть бути представлені тільки посадовими особами, визначеними відповідними обов’язками.

ГУР МО України проявляє повагу та відкритість до представників ЗМІ, тому для перевірки причетності будь-якого співрозмовника до української військової розвідки можна звернутися до пресслужби відомства.

Коментарі