Українські кіберспортсмени виграли престижний турнір та мільйон доларів

Українська команда NAVI (Natus Vincere) стала чемпіоном престижного турніру PGL Major Stockholm 2021 з кіберспортивної дисципліни Counter-Strike: Global Offensive. Вони стали першими в історії мейджорів, хто пройшов всю дистанцію без єдиної поразки. Призовий фонд турніру склав два мільйони доларів, а Natus Vincere відвезли з собою рівно половину.

Як повідомляє видання Overclockers, PGL Major Stockholm 2021 проходив з 26 жовтня по 8 листопада у Швеції. У фіналі NAVI перемогла європейську команду G2 Esports з рахунком 2:0 — 16:11 на карті Ancient і 22:19 на карті Nuke. Третє і четверте місця розділили колективи Gambit Esports і Heroic. У змаганнях з кіберспорту взяли участь 24 команди.

До складу NAVI входять двоє українців: Олександр “s1mple” Костирєв і Валерій “B1t” Ваховський, а також троє росіян: Денис “Electronic” Шаріпов, Кирило “Boombl4” Михайлов та Ілля “Perfecto” Залуцький.

Чемпіонат з Dota 2 зібрав просто неба сотні фанатів

Нагадаємо, раніше в Харкові планували створити академію кіберспорту. Таку можливість чиновники обговорювали з чемпіоном світу з комп’ютерних ігор “Counter Strike 1.6” і “Counter Strike Global Offensive” Данилом “Zeus” Тесленко. За словами геймера, зараз Україна за рівнем розвитку кіберспорту займає четверте місце у світі, проте має перспективи стати лідером. Зараз в столиці існує “Кіберспорт Арена”, проте у професіоналів є потреба в більшому приміщенні, яке зможе вмістити до 5000 глядачів. Окрім того, сторони обговорили можливість проведення в Харкові чемпіонату світу з кіберспорту і створення організації, яка об’єднає різні ігри.

Теги:

Коментарі