Український військовий-контрактник «зливав» росіянам позиції ЗСУ і планував вступити до лав окупантів

Ворожим агентом виявися контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території Миколаївської області. Як повідомили у пресслужбі СБУ, у лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він «звернувся» до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань. Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимир Снєговський.

Мобілізований переселенець з Харківщини разом з товаришем “зливав” росіянам позиції ЗСУ

З окупантов жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила стосунки зі Снєговським. Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки ракетних ударів по українських об’єктах.Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання. При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі