Уряд схвалив різке підняття ціни на пластикові пакети

Кабінет Міністрів України погодив нові мінімальні ціни на пластикові пакети. Їх вартість різко зросте, на думку Кабміну, цей крок дозволить боротися з поширенням пластику в Україні та посприяє його поступовому витісненню екологічно чистими матеріалами, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

З 1 лютого 2022 року вартість пластикових пакетів складе:

– Пластиковий пакет без ручок та бічних складок – 2 грн;
– Пластиковий пакет без ручок, з бічними складками або з ручками, без бічних складок – 2,5 грн;
– Пластиковий пакет з ручками та бічними складками – 3 грн.

Україну чекає суттєве підвищення цін на алкоголь

З 10 березня 2022 року буде остаточно заборонено поширення в закладах громадського харчування та торгових точках ще декількох видів пластикових пакетів — надтонких (зі стінками товщиною менше ніж 15 мікрометрів), тонких (зі стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксоразлагающихся пластикових пакетів.

Також свій коментар дало Міністерство охорони здоров’я. У МОЗ нагадали, що за статистикою українці в середньому використовують до 500 одиниць пластикових пакетів на рік на людину. У Європі цей показник значно менший – до 90 штук на рік на людину. При цьому європейці відправляють у перероблення до 70% використаних пакетів, а в Україні цей показник складає всього 6%.

Нагадаємо, що в Україні з 10 грудня заборонені безкоштовні пластикові пакети. Заборона на безкоштовні поліетиленові пакети поширюється і на аптеки, кафе, ресторани та всю сферу послуг. Порушникам загрожують штрафи від 1700 до 3400 грн, при повторному порушенні — штраф від 3400 до 8500 грн

Коментарі