В Україні спіймали групу, яка готувала масові заворушення (Відео)

Національна поліція ввечері 30 січня затримала групу осіб, яка в інтересах іноземних держав планувала влаштувати в Україні масові заворушення з погромами та жертвами. Про це повідомили міністр МВС Денис Монастирський та глава Нацполіції Ігор Клименко на брифінгу 31 січня, повідомляє “Суспільне”.

У Києві пройшов масштабний мітинг антивакцинаторів: що вимагали

“Вчора була затримана група осіб, яка планувала масові заворушення в центрі Києва. Планувалося зібрати до 5 тисяч (осіб – ред.), з яких до 1,5 тисячі повинні були складати так звані тітушки, які повинні були влаштувати бійки з правоохоронцями”, – заявив міністр. За його даними, 3,5 тисячі масовки отримували б по 800 грн, 1,5 тисячі “торпед” – по 1,2 тисячі гривень за добу.

Протести на Банковій: Жадан та Титов готові взяти активіста на поруки

У програмі заворушень передбачалися насильство, підпал шин, сутички з правоохоронцями, провокації. Так, в процесі планувалося використовувати бутафорську кров та підставних “парамедиків”; правоохоронці нібито поранили б “протестувальника”, якому почали б надавати допомогу “медики”, що мало спровокувати нові заворушення.

“Акції планувалася в центрі України, в Чернігівській, Полтавській, Сумській областях”, – додав Монастирський, зазначивши також, що сліди замовників заворушень ведуть за кордон, найімовірніше, в межі країни-агресора.

Зеленський звинуватив оточення Ахметова в підготовці державного перевороту

“Провокатори придумали план: бійку з димовими шашками. Люди дістають вогнегасники, починають заливати 1,2,3 стрій поліції. Під час бійки обливають підготовленого актора кров’ю, особи, одягнені в медиків надають допомогу, ЗМІ в центр подій не підпускають” – своєю чергою розповів глава НПУ.

Зараз у цій справі проходять двоє затриманих. Обом загрожує до восьми років за ґратами.

Нагадаємо, раніше, 25 січня, під Верховною Радою відбулися сутички між правоохоронцями та учасниками акції протесту “SaveФОП”. Протестувальники прорвали поліцейську огорожу та намагалися штурмувати Раду. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, кийки, та спробувала відтіснити протестувальників і захопити сцену, яку вони встановили. Депутати Ради успішно втекли з будівлі парламенту через підземні переходи.

В результаті сутичок між поліцією та протестувальниками в Києві під Верховною Радою 25 січня чотири людини досі залишаються в лікарнях – це троє правоохоронців та жінка.

Коментарі