В одному зі збитих іранських БПЛА знайшли деталі виробництва понад 10 американських компаній — CNN

В одному зі збитих на території України “шахедів” виявили деталі виробництва більше десятка різних компаній з Америки та Заходу.

Про це повідомляють у виданні CNN з посиланням на українську розвідку.

Згідно з оцінкою ГУР МОУ, 40 з 52 компонентів, отриманих з безпілотника Shahed-136, були розроблені 13 різними американськими компаніями, інші були зроблені канадськими, швейцарськими, японськими, тайванськими та китайськими компаніями.

Імовірно, іранським компаніям вдається успішно обходити санкції.

У Сватовому знищено склад з величезним запасом БК окупантів — СтратКом ЗСУ

Офіційні особи в цей час розглядають можливості посилення обмежень і заохочень компаній до поліпшення контролю власних ланцюжків поставок. Також проводяться спроби виявлення сторонніх дистриб’юторів, що перепродують ці товари або продукцію, що містить в конструкції конкретні деталі.

Чиї компоненти були виявлені в безпілотнику:

  • близько 20 деталей були виготовлені Texas Instruments мікроконтролери, регулятори напруги, цифрові контролери сигналів;
  • GPS-модуль Hemisphere GNSS;
  • мікропроцесор NXP USA Inc;
  • компоненти плат Analog Devices і Onsemi;
  • компоненти International Rectifier, яка належить німецькій Infineon;
  • компоненти швейцарської U-Blox.

Самі компанії, чиї запчастини були виявлені в БПЛА, запевнили, що засуджують несанкціоноване використання їх продукції та не продають свої товари у рф, Білорусь або Іран, співпрацюючи з правоохоронними органами, коли це необхідно і доречно.

Теги:

Коментарі