В СБУ допитали обер-ката бойовиків ” ДНР “на прізвисько “Палич”

Служба безпеки України опублікувала відеозапис допиту начальника в’язниці-концтабору бойовиків “ДНР” Дениса Куліковського на прізвисько”Палич”. Серед іншого, він розповів про те, як у в’язниці катували захоплених громадян України за безпосередньої участі співробітників ФСБ Росії, повідомляється на сайті СБУ.

Куликовський розповів, що працював на “об’єкті” з 2014 року. Починав з інспектора охорони, потім у грудні 2014 року став охоронцем.

У Харкові повинні знищити понад 60 прапорів “Новоросії” і “ЛДНР”

“Моя роль була витягнути правдиві, скажімо так, свідчення. При кожному допиті були присутні співробітники ФСБ, МДБ, лікар був, щоб якщо людині стало погано, він її відкачував”, – розповів він.

Куликовський підтвердив, що до тих ув’язнених, які не бажали “співпрацювати”, активно застосовували тортури та насильство.

“А саме:”тапік”, він же телефонний апарат, прив’язували або до ніг, до пальців, або “Док”, який це все робив, він же Симонов Станіслав, він прив’язував до геніталій. Людей садили або в одиночну камеру, де немає туалету, нічого, потім не виводили їх в туалет, давали пляшку, або за наказом Євдокимова Василя, він же “Ленін”, мені надходив наказ поставити людину на добу, щоб він стояв. Не годувати, не поїти, щоб тільки дав свідчення”, — зізнався він.

 

Нагадаємо, 9 листопада українські спецслужби в Києві змогли зловити людину, ненависть до якої серед українців – вихідців з ОРДЛО – просто зашкалює. До рук спецслужбістів попався “Палич” – комендант в’язниці бойовиків “ДНР” під назвою “Ізоляція”, головний кат на непідконтрольних територіях Денис Куликовський.

Коментарі