В Україні дозволили вакцинацію дітей від 12 років

Міністерство охорони здоров’я України затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики про можливість вакцинації дітей старше 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Таким чином препарат дозволили використовувати дітям старше 12 років в Україні в разі, якщо дитина:

– приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer і має документи, що це підтверджують;
– має високі ризики тяжкого перебігу та розвитку ускладнень після COVID-19 через супутні захворювання та не має протипоказань до вакцинації;
– виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
– з метою об’єднання сім’ї виїжджає в країну, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
– є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів в країні, де необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19.
 
Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти у віці 16-17 років повинні звернутися до педіатра або сімейного лікаря.
 
Нагадаємо, раніше Newsroom розповідав, де в Харківській області можна зробити щеплення від коронавірусу. Станом на 28 липня, в області працюють вже 20 пунктів масової вакцинації.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі