В Україні хочуть ввести QR-коди вакцинації

МОЗ планує ввести в Україні QR-коди про вакцинацію від коронавірусу, які дозволять вакцинованим людям отримувати доступ до ряду послуг і відвідувати масові заходи. Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів головний санітарний лікар Ігор Кузин.

“Ми розуміємо та бачимо на прикладі інших країн, що вакциновані отримують додаткові переваги або спрощений доступ до певних послуг, сервісів або, наприклад, відвідування публічних заходів. Основна ідея, яка використовувалася в інших державах, і яку, швидше за все, буде використовувати Україна – це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифіката. Він повинен стати умовним пропуском”, – говорить санлікар.

Він зазначив, що поки внутрішні сертифікати тільки тестуються.

“Ми будемо це обмірковувати вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який буде показувати, що людина вакцинована або вже перехворіла, або має негативний ПЛР або антиген-тест”, – пояснив Кузін.

Нагадаємо, раніше Newsroom розповідав, де в Харківській області можна зробити щеплення від коронавірусу. Станом на 28 липня, в області працюють вже 20 пунктів масової вакцинації.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі