В Україні виявили п’ять випадків рідкісного захворювання

Четверо українців та один іноземець захворіли на лихоманку Західного Нілу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.
 
“Протягом літа 2021 року на території України зареєстровано п’ять випадків захворювання лихоманкою Західного Нілу. Три з них – в Бучацькому та Фастівському районах Київської області (жінки 33, 56 і 90 років), один – на території Запорізької області (дівчинка 12 років). Також у Київській області зареєстровано завезений випадок лихоманки Західного Нілу з міста Дуала, Республіки Камерун (чоловік 25 років)”, – йдеться в повідомленні.
 
Джерелом заражень можуть бути дикі перелітні птахи, які живуть у воді або навколо неї. Також вірус, що викликає лихоманку Західного Нілу, передається через укуси комарів і кліщів.
 
У Харківській області шукають устриць, заражених вірусом

 
До природних вогнищ лихоманки Західного Нілу в Україні належать території Північно-Західного Причорномор’я (АР Крим, Одеська, Миколаївська, Херсонська області), а також східні та західні області.
 
Для профілактики рекомендовано протягом літа й осені користуватися репелентами, в разі роботи на відкритій місцевості, яка знаходиться біля водойм, використовувати захисний одяг. Вакцин від цієї недуги поки немає.
 
Нагадаємо, раніше в Харківській області зареєстровано три випадки лихоманки Денге. Мандрівники привезли захворювання з Таїланду, де під час відпочинку їх покусали комарі.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі