В “Укренерго” розповіли про стан енергосистеми України

В українській енергосистемі триває процес відновлення. Всі атомні станції, що знаходяться на підконтрольних Україні територіях, вийшли на планову потужність.

Про це повідомили в НЕК “Укренерго”.

“Станом на 18 грудня триває процес відновлення роботи енергосистеми. Атомні станції вийшли на максимально можливу потужність в умовах пошкодження енергетичної інфраструктури. Обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі. Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури”, — повідомляється на телеграм-каналі “Укренерго”.

Електропостачання Харкова та області повністю відновили, метро не працює

Також фахівці зазначають, що окупована Запорізька АЕС продовжує споживати електроенергію для забезпечення безпечного режиму зупинки блоків.

“Всім обленерго доведені ліміти споживання. При їх перевищенні можуть бути застосовані аварійні відключення. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендуємо стежити за повідомленнями операторів системи розподілу”, — сказано в повідомленні.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні як на високовольтних та розподільних мережах, так і на електростанціях. Відзначається, що на швидкість ремонтних робіт дуже сильно впливають погодні умови (посилення морозів, сильний вітер).

Коментарі