В Запоріжжі СБУ затримала колишнього правоохоронця, який намагався вступити до ЧВК “Вагнер” та воювати проти України

Органи Служби безпеки затримали ще одну особу, яка була причетна до дестабілізації ситуації в Запоріжжі. Виявилося, що затриманий — колишній правоохоронець, якого у 2009 році звільнили з МВС за фактами корупції. У період початку повномасштабного вторгнення він вирішив підтримати агресію росії та розробив план втечі до тимчасово окупованого Мелітополя, щоб приєднатися до рядів “Вагнерівців”.

Для реалізації своїх злочинних намірів він звернувся до колишніх колег-зрадників, які вже вступили до так званого “управління мвс рф” на тимчасово окупованій території. Через їх допомогу він шукав можливість нелегального перетину лінії фронту та зустрічі з керівниками “Вагнерівців”.

Водночас він розпочав провадити антиукраїнську пропаганду на забороненій соціальній мережі “Вконтакте”. Створивши власну групу, він активно поширював пости, в яких вихваляв “Вагнерівців” та їхнього лідера, Євгена Пригожина. Крім того, він заперечував російські ракетні удари по українських містах та закликав до зміни меж державного кордону України.

Депутат держдуми рф засуджений до 15 років: СБУ оприлюднило докази його ролі у розпалюванні війни в Україні

Під час обшуків в його місці проживання були виявлені мобільний телефон та комп’ютерна техніка, які використовувалися для підривної діяльності. Зібрані докази дозволили повідомити підозрюваному про його злочинні дії за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою, розслідування триває з метою встановлення всіх обставин злочину.

Розслідування проводиться спільно співробітниками СБУ та обласної прокуратури Запорізької області.

Коментарі