Відвалюються цілі шматки: у Києві розвалюється знаменитий міст Патона

Київський міст Патона в столиці дихає на ладан: 12 листопада з’явилося відео, на якому видно, як від ферм моста відвалюються цілі шматки бетону. І все це відбувається під час руху по мосту автотранспорту.

Відео опублікував Telegram-канал “Политика Страны”.

У Харкові відремонтують старий підвісний міст

Спочатку на відео прекрасно видно, як від однієї з ферм відлітають шматки бетону і падають у воду. Потім кореспонденти видання прибули на місце і запустили квадрокоптер, щоб ближче вивчити стан легендарного моста. Прогнози, прямо кажучи, не дуже.

“Велика частина парапету в жахливому стані. Відсутні цілі фрагменти чавунних декорацій. Деякі секції просто перемотані дротом. Металеві конструкції мосту побиті корозією, частина з них обнесена будівельними лісами, які вже також почали розвалюватися. На самому мосту немає жодної бригади будь-яких робітників або рятувальників, які б перевіряли стан моста або розбиралися в причинах сьогоднішнього обвалу” – повідомляє видання.

Розвалений на окружній міст відкрили після капітального ремонту

При цьому, наголошується в повідомленні, під мостом продовжують вільно плавати човни, а по самому мосту – мчати автомобілі. Перекривати рух ніхто навіть не подумав.

Міст Патона був побудований на початку 1950-х років. З того часу – за більш ніж 68 років – його жодного разу капітально не ремонтували, тільки “косметично”.

Нагадаємо, у Чугуєві Харківської області закінчили реконструкцію мосту між районом Зачугівка та іншою частиною міста. Довжина пішохідного шляхопроводу становить 65 метрів, а ширина – трохи менш ніж три метри.

Коментарі