“Включити васю” та зламати руку: в СБУ розказали, як окупанти намагаються втекти з війни

Останнім часом перехоплення СБУ свідчать, що окупанти деморалізовані та вважають війну в Україні справжнім пеклом. У частини з них переважають думки: як втекти додому. І вони, не приховуючи, обговорюють це з родичами. Про це йдеться в добірці телефонних розмов окупантів, які оприлюднили в українській спецслужбі.

Виїжджали через Крим: СБУ викрила групу осіб, які допомагали чоловікам тікати від призову

Під час однієї з розмов мати ділиться з сином “афганським” рецептом, як симулювати психічний розлад:

“Іди в медпункт, кажи, що сильно болить голова, тисне там на вуха. Мені здається, що зі мною хтось розмовляє, я вночі прокидаюсь, і… натягувати каску на очі, зрозумів?.. Дайте мені якусь таблетку, мені погано, у мене сильно болить голова, коротше, щоб ти, типу, включав васю”, – рекомендує жінка.

А ось іншому “герою” друг запропонував безболісно зламати руку: напившись та стрибнувши з танка.

Та найбільш “винахідливими” виявилися контрактники елітної “краснознаменной” 39-ї окремої мотострілкової бригади. Вони просто на марші прострілювали один одному м’які частини тіла, щоб не було наслідків для здоров’я.

Харківська СБУ зуміла отримати координати 700 російських військових цілей

“До слова, це не допомогло їм повернутися додому. Їх підлікували і знову відправили у підрозділ. Натомість їхньому командиру довелося перед командуванням пояснювати такі “доблесні” і прицільні поранення своїх підлеглих”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того в спецслужбі вкотре наголосили, що в окупантів є менш травматичний але дієвий спосіб повернутися додому живими. Для цього необхідно зателефонувати на гарячу телефонну лінію 2402, здатися в полон та зберегти своє життя.

Коментарі