Виїжджали через Крим: СБУ викрила групу осіб, які допомагали чоловікам тікати від призову

Мешканець Мелітополя налагодив протиправний “міграційний бізнес” для чоловіків призовного віку, котрі вирішили уникнути мобілізації. За гроші він обіцяв їм допомогти перетнути державний кордон України. Клієнтів шукав через власні зв’язки, а також розміщував оголошення про допомогу виїзду на тимчасову окуповану територію України. Про це 12 серпня розповіли у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Харківська СБУ зуміла отримати координати 700 російських військових цілей

Спочаткоу на власному авто зловмисник вивозив чоловіків до тимчасово окупованого Мелітополя. Під час проходження фільтраційних заходів на блокпостах, вони дезінформували правоохоронців щодо мети виїзду без прописки в окуповані райони. Казали, що їдуть займатись волонтерством або відвідувати родичів.

“Після прибуття до Мелітополя він організовував місце ночівлі та передавав пасажирів своїм спільникам, які здійснювали подальше перевезення до тимчасово анексованої території АР Крим. Звідти “туристи” прямували далі”, – кажуть в ЗОВА.

Вартість послуг коливалась, залежно від віку, кількості та приналежності до військової служби та становила від 5000 до 10 000 гривень.

Оперативники СБУ “зірвали” чергову поїздку та затримали зловмисника разом з двома “пасажирами”.

Окупанти заарештували колаборантів, які намагалися втекти з Мелітополя до ЄС

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 332 (“незаконне переправлення осіб через державний кордон України”) Кримінального кодексу України організатору повідомили про підозру у скоєнні вказаного злочину. Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років ув’язнення.

Коментарі