Викрили ділків, які роками продавали по всій Україні контрафактний алкоголь під виглядом відомих брендів

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом мешканцям міста Могилів-Подільський на Вінниччині, які організували розгалужену схему продажу нелегального алкоголю на мільйони гривень по всій території України. Наразі перевіряється можливу причетність до схеми правоохоронців, які могли прикривати нелегальний бізнес. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За оперативною інформацією, злочинна група працювала над «розвитком» незаконного бізнесу майже 10 років. Контрафактний алкоголь вироблявся у промислових масштабах. Чоловіки створили інтернет-сайти, через які продавали підроблений алкоголь відомих марок. Доставку здійснювали через поштових операторів.

Щоденний оборот товару сягав до 300 тис. грн, а щомісячно ділки збагачувались на понад 9 млн грн. Отримані кошти учасники схеми вкладали у нерухомість та елітний транспорт. Вони придбали 5 квартир у Києві, 3 будинки та 1 квартиру у Вінниці, а також елітні автівки загальною вартістю приблизно 15 млн гривень.

ДБР документувало діяльність зловмисників із жовтня 2022 року. За цей час у Могилів-Подільському правоохоронці викрили не один підпільний бізнес з продажу алкоголю, але ключовим фігурантам вдавалося залишатися «в тіні».

Кіберполіція викрила в Києві підпільне онлайн-казино, що діяло під час війни (Фото)

Днями працівники ДБР провели низку обшуків за місцем проживання та в автомобілях «підприємців». Було вилучено чорнову бухгалтерію, телефони та комп’ютерну техніку.

Наразі усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за фактом незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України). Крім того, вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у легалізації доходів, отриманих від протиправної діяльності (ст. 209 КК України). Зловмисникам може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі